Introductie

In dit bericht leert u hoe u de productgegevens van uw plentymarkets systeem kunt importeren in uw emarketing account.

*Opmerking: Deze toewijzing van attributen en categorieën hoeft maar één keer te gebeuren.

Niet alle Google attributen zijn verplicht, maar worden ten zeerste aanbevolen. Dit verbetert de kwaliteit van de datafeed, wat een positief effect heeft op de campagneprestaties.

*Opmerking: Bij sommige industrieën is het gebruik van bepaalde attributen verplicht. Voor kledingartikelen moeten bijvoorbeeld de kenmerken "grootte" en "kleur" worden toegewezen.

U vindt hier een lijst met alle attributen van Google Shopping en ook informatie of deze voor u verplicht zijn.

Maak product datafeed aan

Als u de product datafeed voor de eerste keer wilt configureren en de gegevensimport wilt starten, gaat u als volgt te werk:

In uw emarketing account klikt u op "Integraties -> Bewerk product data":

Stap 1: Bepaal Doellanden

De eerste stap is het configureren van de doellanden, taal en valuta voor latere advertentieweergave.

*Opmerking Als u in meer bestemmingen wilt adverteren, klikt u op Bestemming toevoegen en stelt u Land, Taalinhoud en Valutawaarden dienovereenkomstig in.

Klik op "Volgende" wanneer u alle gewenste bestemmingen heeft toegevoegd.

Stap 2: Attribuut Toewijzen

Wijs vervolgens uw winkelattributen toe aan de bijbehorende Google Shopping attributen. Aan de linkerkant van de kolom Google attributen worden de Google Shopping attributen weergegeven. Door op het pictogram 'i' naast de naam van het Google attribuut te klikken, vindt u informatie over de betekenis ervan.

Door een vinkje in de kolom 'Standaardwaarde' te plaatsen, kunt u een unieke waarde toewijzen aan elk Google attribuut voor alle producten in plaats van toewijzen.

In de kolom 'Winkelattributen' selecteert u winkelattributen die moeten worden toegewezen aan een Google attribuut. U kunt meerdere winkelattributen toewijzen aan één Google attribuut. Als u verschillende maattabellen hebt (bijvoorbeeld een voor schoenen, een voor hoeden, een voor t-shirts), kunt u deze toevoegen als het Google 'maat' attribuut en zullen we ervoor zorgen dat Google de verschillen herkent.

Attribuut Toewijzen:

1. Klik in de kolom "Winkelattributen" op het veld "1e Waarde". Alle attributen van uw plentymarkets systeem worden ter selectie aangeboden
  2. Selecteer een winkelattribuut uit de lijst dat u wilt toewijzen aan het overeenkomstige Google attribuut.
  3. Als u een ander winkelattribuut aan het Google attribuut wilt toewijzen, klikt u op het pictogram "+" rechts van het eerste toegewezen attribuut
  4. Herhaal stappen 1 tot 3 totdat alle gewenste winkelattributen zijn toegewezen aan de Google Attributen.

Stap 3: Product ID Instellingen

Selecteer op de Formaat Instellingenpagina welke van de drie naamvelden voor de producttitel in plentymarkets moet worden gebruikt. Bovendien kunt u instellen hoe de beschrijvende tekst wordt samengesteld en welke waarde als GTIN in de datafeed wordt overgenomen:

1. Selecteer bij "Titel" of u de waarde van "Naam 1", "Naam 2" of "Naam 3" van plentymarkets als producttitel wilt importeren
  2. Selecteer bij "Beschrijving" of de voorbeeldtekst, de artikelbeschrijving, de technische gegevens of een combinatie van artikelbeschrijving en technische gegevens moet worden geïmporteerd
  3. Selecteer voor "GTIN" de waarde die vanuit plentymarkets moet worden geïmporteerd

Lees verder over Product ID’s

HTML uitfilteren / converteer regeleinden
Als u HTML tags gebruikt bij het opmaken van uw productbeschrijvingen in plentymarkets, kan het handig zijn om deze tags tijdens het importeren te verwijderen. Als u tijdens het importeren HTML-codes en regeleinden wilt verwijderen, kunt u de juiste schakelingen inschakelen:

Rond de formaat instellingen af
Klik op "Afronden" zodra u de gewenste formaat instellingen hebt gedaan.

Stap 4: Kom winkelcategorieën overeen met Google Categorieën

De Product Importeerhulp geeft u een handige optie voor het toewijzen van uw winkelcategorieën om overeen te komen met Google Winkelcategorieën.

1. Aan de linkerkant van de kolom "Winkelsysteem categorie" ziet u alle geïmporteerde categorieën uit uw winkel, aan de rechterkant in de kolom "Google Winkelen Categorie" kunt u een van de aangeboden Google categorieën kiezen.
  2. Klik in de resultatenlijst op de best overeenkomende categorie. Als er geen overeenkomende categorie wordt aangeboden, zoek dan op een andere term.
  3. Herhaal stappen 1 en 2 totdat alle winkelcategorieën zijn toegewezen aan een overeenkomende Google Winkelcategorie.

Opmerking: Weergave / verwijder reeds toegewezen categorieën
Nadat u een webshopcategorie hebt toegewezen, wordt deze verwijderd uit de lijst met categorieën die nog moeten worden toegewezen. Als u reeds toegewezen categorieën wilt weergeven, schakelt u het selectievakje "Toegewezen categorieën verbergen" uit:

Klik op 'Volgende' in de rechterbenedenhoek zodra een Google Winkelcategorie is toegewezen aan alle webshopcategorieën.

Opmerking: U kunt de categorietoewijzing ook geheel overslaan en later uitvoeren. Goed geselecteerde Google categorieën zijn belangrijk voor het succes van uw campagnes, dus het wordt ten zeerste aanbevolen dat u de categorieën zorgvuldig classificeert.

Step 5: Upload de productgegevens naar het Google Merchant Center

Klik ten slotte op uploaden om uw producten naar de GMC te uploaden. Het kan tot 24 uur duren om goedkeuring te krijgen.

U kunt in de tussentijd direct na het uploaden een campagne in uw emarketing account maken en deze wordt automatisch weergegeven zodra de producten zijn goedgekeurd in het Merchant Center.