Wanneer u uw producten uploadt, ziet u mogelijk dat na de Google beoordeling sommige producten zijn afgekeurd. Hier is een lijst met redenen waarom uw producten mogelijk worden afgekeurd.

Wil je deze problemen oplossen? U kunt afkeuringen oplossen door gegevens in uw winkel in uw winkelsysteem te bewerken of toe te voegen.

1. De belangrijkste reden voor afgekeurde producten is Missende Product Identifiers

Dat betekent dat uw producten geen GTIN's, MPN's, merknamen, enzovoort hebben. Google vereist dat ten minste 2 van deze 3 kenmerken in de feed voorkomen – Merk, GTIN en MPN.

2. Een andere reden voor afkeuring is een generieke afbeelding.

Zelfs als uw producten gespecialiseerde afbeeldingen bevatten, kan Google uw product afkeuren als ze denken dat deze generiek is. Hier is een Google handleiding voor het maken van een productafbeelding die wordt goedgekeurd.

3. Titel

De titel van het product moet nauwkeurig worden beschreven om ervoor te zorgen dat u de beste kans krijgt om voor de juiste zoekopdracht te verschijnen. Het is altijd goed om een kenmerk van het product op te nemen.

4. Beschrijving

Google geeft u een limiet van 5000 tekens om uw product te beschrijven. Maak van de gelegenheid gebruik door de visuele attributen van uw producten te beschrijven op een manier die het opvallend maken, zonder dit te overdrijven.

5. Google Product Categorie

De Google Product Taxonomy is een reeks categorieën waarmee u waarden kunt genereren voor het 'Google Product Categorie' attribuut. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat Google een structuur heeft van de lijst met alle producten. Hiermee kunt u het product indelen in een bepaalde taxonomie. Zie hier de lijst voor meer informatie.

6. Link

Dit is een link naar uw productpagina. Het is een URL die u naar de productpagina leidt die het product bevat zoals geladen uit de feed.

7. Afbeeldingslink

Net als de bovenstaande link, leidt deze URL u naar de afbeelding van het product. Het wordt sterk aanbevolen dat u de juiste afbeeldingsafmetingen gebruikt zoals gevraagd door het winkelplatform. Google raadt 800 x 800 pixels aan en het moet een duidelijk beeld van het product zijn.

8. Prijs

Alle prijzen moeten inclusief btw zijn om prijsverschillen te voorkomen. U moet ervoor zorgen dat de uiteindelijke prijzen overeenkomen met de aangegeven prijs op de feed.

Did this answer your question?