*waarschuwing, deze campagnes zijn gecompliceerd! Probeer in plaats hiervan een slimme campagne uit te voeren! 

Configureren van Geavanceerde campagnes

Geavanceerde campagnes bieden een grote verscheidenheid in Slimme Filters en de mogelijkheid producten te selecteren die u in uw Google Shopping campagnes wilt bijvoegen. Producten kunnen handmatig of automatisch geselecteerd worden, gebaseerd op de Slimme Filters die voor deze campagne heeft geactiveerd.

U zou een campagne moeten opzetten die enkel producten bevat die u voor de laagste prijs aanbiedt die er op Google Shopping, Amazon en eBay te vinden is. Of u kunt een Slimme Filter instellen die automatisch producten van uw campagne uitsluit die een aantal kliks hebben gekregen zonder verkoop te genereren – dit kan actief voorkomen dat uw advertentiebudget wordt uitgegeven aan producten die geen opbrengst opleveren. 

Opzetten van een Geavanceerde Campagne

 1. Open het "Google" menu.
 2. In het "Advanced Campaign" vak, klik op "Start Nu":

In het instellingen venster van uw Geavanceerde campagne treft u talloze opties aan om een aangepaste campagne op te zetten, het venster is in zes delen opgedeeld:

 

1) Algemene instellingen

Naam: Vul een waarde in als naam voor uw campagne. Als u geen naam ingeeft, zal deze automatisch gegenereerd worden. 

Dagelijks budget: Vul het maximale bedrag in wat u per dag wilt besteden. 

Max. CPC: Vul het maximale bedrag in wat u voor een klik op uw advertenties wilt betalen. 

Prioriteit: Kies "Laag", "Gemiddeld" of "Hoog" als prioriteit voor uw campagne. Als u verschillende campagnes hebt lopen die dezelfde producten bevatten, zal de campagne met de hogere prioriteit de advertentie leveren. 

2) Handmatige product selectie

Als u de producten voor uw campagne handmatig wilt selecteren uit een lijst met alle producten die uit uw Winkelsysteem werden geïmporteerd, vink het "Enkel deze geselecteerde producten" aan. Het aanvinken van het vakje zal uw productlijst tonen. Vind de producten aan die u wilt toevoegen:

U kunt naar bepaalde producten zoeken door uw zoekterm in het zoekveld in te typen:

3) Prestatie Filter

Prestatie filters kunnen gebruikt worden voor automatisch insluiten / uitsluiten van producten. emarketing zal periodiek controleren of uw producten overeenkomen met de filters die u ingesteld heeft en gebaseerd op de resultaten uw producten toevoegen of verwijderen. 

 • Nieuwe producten: Indien aangevinkt, kunnen alleen producten aan uw campagne worden toegevoegd als ze recentelijk voor het eerst zijn geïmporteerd. 
 • Top Presterend: Indien aangevinkt, zullen alleen top presterende producten aan uw campagne worden toegevoegd. Wellicht wilt u max. CPC gebruiken voor een campagne die enkel top presterende producten bevat. 
 • Laag Presterend: Indien aangevinkt, zullen alleen laag presterende producten worden toegevoegd. Wellicht wilt u lage max. instellen voor producten die enkel laag presterende bevatten. 
 • Alleen producten met conversies: Indien aangevinkt, zullen alleen producten met ten minste een conversie in de afgelopen 30 dagen worden toegevoegd. U wilt wellicht een hogere max. CPC instellen voor een campagne die enkel geconverteerde producten bevat.  
 • Alleen producten met conversies op Amazon: Indien aangevinkt, zullen alleen producten met ten minste een conversie op Amazon gedurende de laatste 30 dagen worden toegevoegd. Omdat producten die succesvol werden verkocht op Amazon, ook goed zouden moeten lopen op Google Shopping, kunt u deze filter instellen als u producten wilt toevoegen die een hoge mogelijkheid tot conversie bieden. U kunt dit filter ook gebruiken om verkopen van uw Amazon winkel naar uw Webwinkel te trekken, b.v. door deze producten in uw Webwinkel voor een lagere prijs aan te bieden dan op Amazon.  Houd er rekening mee: Om dit filter te gebruiken moet u uw Amazon Verkoper Centrale account koppelen aan emarketing. 
 • Max. X kliks zonder conversie: Indien aangevinkt, zullen producten van uw campagne worden uitgesloten zodra ze X kliks krijgen zonder een conversie op te leveren in de afgelopen 30 dagen. Gebruik dit filter om uw budget op producten te richten die verkopen.  
 • CPO max. X: Indien aangevinkt, zullen producten van uw campagne worden uitgesloten als hun CPO (Cost per Order) hoger is dan X. U wilt dit filter instellen om te voorkomen dat producten worden geadverteerd als de kosten om een conversie te genereren te hoog zijn. 

Disclaimer: 

Presentatie van de Producten in uw Winkel

De productgegevens in uw Webwinkel moeten gelijk zijn aan de gegevens die op Google shopping is gepubliceerd. Het is prima als productnamen of beschrijvingen anders zijn dan die in uw Webwinkel. Maar u dient er zeker van te zijn dat aan de volgende vereisten wordt voldaan:

 • De Shopping advertenties moeten gekoppeld zijn met het juiste product in uw Webwinkel
 • De prijzen en verzendkosten van de Shopping advertenties moeten gelijk zijn aan degene in Webwinkel
 • Prijzen moeten bruto worden aangegeven
Did this answer your question?