Om uw Google Shopping winst te maximaliseren, is het essentieel dat u zich bewust bent van bepaalde strategieën. Hier laten wij u kennis maken met deze strategieën en ze uiteindelijk voor u te implementeren. Op deze manier optimaliseert emarketing individueel uw Google Shopping campagnes om u te helpen uw verkopen te verhogen. 

Wat kost het?

Zodra uw account samen met uw product feed is aangemaakt, wordt een maximaal CPC bod voor al uw producten ingesteld. Het adverteren van uw producten bij Google Shopping is gratis totdat uw advertenties daadwerkelijk worden aangeklikt. Alleen indien een product werkelijk is aangeklikt – of dat tot verkoop leidt of niet – dient de verkoper een bepaald bedrag te betalen. 

Met Google Shopping, wordt een bod op producten geplaatst in plaats van trefwoorden. Het bieden op producten is complexer dan het bieden op trefwoorden met Google AdWords. Alle productgegevens dragen bij aan de kosten voor een bod, wat een bod berekening meer complex maakt. Het is niet mogelijk uw eigen trefwoorden te kiezen in Google Shopping omdat Google dat beslist.

Algemene Strategieën

1. Houd uw productgegevens bij

Over het algemeen is het te adviseren om de productgegevens bij te houden. Dit garandeert nauwkeurigheid van productgegevens. Een fout in uw productgegevens leidt ertoe dat uw advertenties niet getoond worden. In het slechtste geval kan uw Google Merchant Center account gesloten worden. Dit veroorzaakt onnodige problemen omdat het reactiveren van uw account tijd kost en tot extra kosten leidt. Tevens zullen uw campagnes gepauzeerd moeten worden. 

2. Richt op kernproducten

Als u zich richt op producten waar veel vraag naar is, kunt u uw marketingbudget slim optimaliseren. Producten met weinig tot geen opbrengst, kunnen of drastisch geoptimaliseerd worden of geheel uit uw campagne verwijderd worden. Uw producten kunnen binnen groepen geordend worden, zoals ‘aanbiedingen’, ‘grootste opbrengst’ of ‘lanceerdatum’. Vervolgens wordt een CPC bepaald voor de gehele productgroep. Emarketing optimaliseert de CPC van individuele producten. Op deze manier hoeft u het zelf niet aan te passen en bespaart u veel tijd. 

3. Adverteer met seizoen producten 

Als uw productcatalogus kleding bevat, kunt u denken aan het adverteren met winterkleding en zomerkleding gedurende hun respectievelijke seizoenen. Trends in consumentengedrag gedurende een bepaald seizoen dient goed in de gaten te worden gehouden. Zodra een seizoen op zijn einde loopt, kunt u automatisch uw seizoen campagne laten verwijderen. 

4. Creëer campagnes met variërende prioriteitsinstellingen 

Op die manier kunt u in toenemende mate reclame maken voor een promotiecampagne. Bovendien kunnen seizoen campagnes worden opgezet met hoge prioriteit. Uw marketingbudget voor dit type campagnes kan hoger zijn. Een lager maximum CPC bod kan op lage prioriteit campagnes worden geplaatst. Door uw campagne op prioriteit te verdelen, houdt u een overzicht op uw marketingrichtlijnen en doelen. Een voordeel van easymarketing is de mogelijkheid om individueel de CPC voor bestsellers binnen een campagne te verhogen. Deze aanpassingen kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd door middel van de productlijst van uw emarketing account. 

5. Optimaliseer uw campagne op apparaat type

Omdat meer en meer klanten mobiele apparaten gebruiken zoals smartphones of tablets, is het cruciaal om advertenties speciaal voor deze systemen te optimaliseren. Uw advertenties dienen op kleinere schermen zo effectief mogelijk te zijn. 

Om te kunnen meten hoe effectief uw advertenties zijn, wordt de conversie snelheid (CR) op verschillende typen apparaten geanalyseerd. De conversie snelheid beschrijft het percentage kliks die uiteindelijk tot een aankoop leiden. Als de conversiesnelheid beter is op mobiele apparaten, zullen uw advertenties geoptimaliseerd worden voor smartphones en tablets. Het emarketing dashboard analyseert de prestatie van uw campagne op verschillende apparaat typen: 

U krijgt een overzicht over welk apparaat het hoogste aantal advertentie kliks had, advertentieweergaven en conversies. Nu is uw Google Shopping campagne geoptimaliseerd door emarketing en klaar om te starten.

Did this answer your question?