Iedere e-commerce winkel heeft zijn eigen categorieën en kenmerken (zoals kleur of maat van het artikel). Om te kunnen adverteren met Google Ads (en emarketing te gebruiken), dient u uw winkelcategorieën en kenmerken met Google overeen te laten komen. Geen zorgen – dit is redelijk eenvoudig. 

De eerste stap is om naar de emarketing integraties pagina te gaan en op ‘Bewerk Product Gegevens’ te klikken, die uw producten zal uploaden. 

Vervolgens zult u een venster zien dat uw producten automatisch importeert. Nadat u uw producten heeft geïmporteerd, komt u bij de “Configuratie” stap. Hier laat u de voorkeuren van uw winkelcategorieën overeenkomen met Google, zodat zij uw product kunnen adverteren boven de juiste zoekresultaten. 

Laat hier uw winkelcategorieën overeenkomen met Google. Dit kan voor verwarring zorgen, dus de Data Feed Watch blog creëerde een geweldig artikel over hoe  u uw categorieën in kaart kunt brengen zonder gek te worden.  

Dit is wat u moet weten

  • Het instellen van de juiste Google Product Categorie helpt Google te begrijpen welk type producten u verkoopt & ze overeen te laten komen met de juiste zoekopdracht/ze te helpen concurreren met gelijksoortige producten.
  • Google heeft een volledige lijst gemaakt van de categorieën in uw taal, u kunt hier downloaden. 
  • In 2011, heeft Google deze lijst bijgewerkt. Voor de meest bijgewerkte lijst van de volledige categorieën, bekijkt u de Google gids. 

Een aantal Voorbeelden

Als laatste...

Zorg dat u uw producten controleert (het kan tot 24 uur duren voordat Google ze controleert). Als er afgekeurde producten zijn, kun u de problemen verhelpen en ze opnieuw indienen. 

Did this answer your question?