Google Remarketing (NL)

Algemene informatie, opzetten en biedstrategieën voor Google Remarketing campagnes

Written by Betsy Nelson
Updated over a week ago

In dit artikel treft u algemene informatie aan, configuratie en biedstrategieën voor Google Remarketing campagnes

OPMERKING: Slimme Shopping Campagnes stellen uw Google Remarketing campagnes automatisch in en richten ze op u. Dit artikel is voor diegene die geavanceerde campagne configuraties doen.

Algemene informatie

Wanneer een potentiële klant op uw advertentie klikt, kan het zijn dat hij mogelijk in uw product of dienst is geïnteresseerd, maar gewoon op dat moment geen tijd heeft om de werkelijke aankoop te doen.

Vervolgens vergeet de klant uw product of dienst. Door het opzetten van een Google Remarketing campagne kunt u uw potentiële klant herinneren aan uw website door uw advertentie op andere websites, die de klant bezoekt, te plaatsen.

Opzetten

Google Remarketing staat u toe contact te onderhouden met klanten die eerder uw website verlieten zonder een aankoop te doen.

Eerste stappen

In geen geval mag uw remarketing advertentie persoonlijke of gevoelige informatie bevatten. Remarketing campagnes zijn gebaseerd op eerdere gedragingen van de klant. Het is echter strikt geregeld in welke mate persoonlijke gebruikersgegevens kunnen worden verzameld en gebruikt. Na het creëren van een Google AdWords account, kunt u remarketing campagnes opzetten voor uw producten. emarketing creëert deze campagnes voor u en optimaliseert ze volledig.

Remarketing tag

Voordat u Google Remarketing op uw website gebruikt, een kort stukje code – de zogenoemde remarketing tag – moet in uw website geïntegreerd worden. De tag moet aanwezig zijn in de respectievelijke productcategorieën en individuele productgegevens. De remarketing tag kan door een klik via de emarketing voor uw winkelsysteem geïntegreerd worden. Gedetailleerde informatie over hoe Google Remarketing en Google Remarketing hulpmiddelen gebruikt kunnen worden volgt binnenkort.

Bied Strategieën

Het is cruciaal om een specifieke marketingstrategie te volgen. Een van de eenvoudigste remarketing strategieën is om met alle sitebezoekers rekening te houden.

Vervolgens kunt u verschillende websitegebruikers kunnen categoriseren.

1. Gebruikers die enkel uw landing page hebben bekeken.
  2. Gebruikers die hun winkelwagen hebben verlaten.
  3. Eerdere klanten die een aankoop hebben gedaan.

Remarketing lijsten kunnen worden aangemaakt en aangepast voor deze specifieke gebruikersgroepen. Het kan precies worden gespecificeerd hoe lang gebruikers in hun respectievelijke lijst zouden moeten blijven. Vervolgens kunnen we onze remarketing strategie aanpassen aan de verschillende gebruikersgroepen.

1. Topproducten kunnen worden getoond aan gebruikers die eerder enkel uw landing page hadden bekeken, zonder verdere actie te ondernemen.
  2. Producten uit hun eerdere winkelmandjes worden nogmaals aan gebruikers getoond die eerder hun winkelmandje hebben verlaten.
  3. Advertenties die overeenkomen met artikelen die eerder zijn gekocht worden aan eerder klanten getoond.

Op die manier optimaliseert emarketing uw marketingstrategie. Een intrigerende introductie is Google’s dynamisch remarketing, wat de standaard manier is geworden voor hoe remarketing advertenties werken. Product specifieke dynamische remarketing advertenties worden getoond met gebruikmaking van de productinformatie uit de product feed van Google Merchant Center.

Als dynamische remarketing advertenties juist worden geplaatst, kan uw conversie percentage mogelijk stijgen, wat kan leiden tot toegenomen productverkopen. De potentiele klant krijgt advertenties te zien die specifieke informatie bevat die hij eerder heeft bekeken.