Google Shopping Handleiding (NL)

Van het opzetten tot biedstrategieën.

Updated over a week ago

Aan het einde van dit artikel weet u het

• Wat is Google Shopping
  • Waarom e-commerce het gebruikt
  • Hoe te beginnen
  • Bied strategieën

U heeft Google Shopping waarschijnlijk eerder gezien…

Waarom bij Google Shopping adverteren?

• Visueel Vriendelijk
  • Rechtdoorzee
  • Presteert beter dan adwords

Bekijk dit artikel voor een goede uitleg.

Opzetten

Er zijn twee opties om Google Shopping campagnes op te zetten en het duurt ongeveer 5-15 minuten voor elk

1. Google Smart Shopping Campagnes (aanbevolen)
  2. Geavanceerde Campagnes

1. Google Smart Shopping Campagnes (aanbevolen)

Google Smart Shopping Campagnes (SSC) presteren vaak beter dan geavanceerde campagnes omdat ze...

• Kies producten om mee te adverteren gebaseerd op wat het beste verkoopt en markttrends
  • Gebruik machine learning
  • Geoptimaliseerde advertentie uitlijning en bieden gebaseerd op uw budget

U heeft nodig:

Google Conversion volgen met juiste registratie van winkelmandwaarden

• Google Global Site Tag

*met een emarketing account, worden deze automatisch opgezet

Het opzetten van een Google Smart Shopping campagne

1. Log in op uw emarketing account
  2. Klik in het Google Ads vakje, op "beheren"
  3. Klik op "Creëer campagne"
  4. Selecteer "Google Smart Shopping Campaigne"
  5. Klik op " Creëer campagne "
  6. Voer uw dagelijkse budget in en klik op " Creëer "

Bewerken van Smart Shopping campagnes (SSC)

U kunt uw campagne naam bewerken, uw dagelijkse budget of uw campagne pauzeren door eenvoudig op het campagnevakje te klikken.

1. Open het "Hulpmiddelen" menu, in het "Google Ads" vakje, klik "Beheren".
  2. Klik het SSC-vakje
  3. Hier kunt u de naam en het dagelijkse budget veranderen, de campagne pauzeren en verwijderen.

Bied Strategieën voor Geavanceerde Campagnes

Voorzichtig: Google aan het werk! Met Smart Campaigns, hoeft u niet te bieden!

2. Geavanceerde campagnes

*Geavanceerde campagnes zijn niet noodzakelijk voor beginners omdat ze meerdere filters gebruiken, Smart Filters, en instellingen.

Met geavanceerde campagnes kunt u kiezen welke producten en filters u toepast op uw Google Shopping campagne.

Tip: Gebruikt de concurrentencontrole om een campagne op te zetten die enkel producten bevat die u tegen de laagst beschikbare prijs op Google Shopping, Amazon en eBay aanbiedt.

Opzetten van een Geavanceerde Campagne

Als u eenmaal de geavanceerde campagne in het creëer nieuwe campagne venster hebt geselecteerd, kunt u de volgende informatie invullen

1) Algemene instellingen

• Campagne Naam
  • Dagelijkse Budget
  • Max. CPC: De max kosten-per-klik op uw advertentie
  • Prioriteit: *Als u meer dan een campagne hebt lopen die dezelfde producten bevat, zal de campagne met de hogere prioriteit de advertentie leveren.

2) Handmatige product selectie

Het tikken op het "enkel deze geselecteerde producten " vakje, zal u toelaten de producten te kiezen om in uw campagne mee te adverteren

3) Prestatie Filter

Gebruik deze filters om te kiezen welke producten in uw campagne adverteren.

U kunt kiezen uit

• Nieuwe producten
  • Top Presterend (Tip: Stel de hoogste max. CPC in voor campagnes met enkel top presterende producten.)
  • Laag Presterend (Tip: Set de laagste max. CPC in voor campagnes met enkel laag presterende producten.)
  • Enkel producten met conversies: Indien aangevinkt, zullen enkel producten met in ieder geval een conversie binnen de afgelopen 30 dagen worden toegevoegd. (Tip:) U zou de hogere max. CPC willen instellen voor een campagne die enkel conversie producten bevat.
  • Enkel conversieproducten op Amazon: Indien aangevinkt, zullen enkel conversieproducten met in ieder geval een conversie in de afgelopen 30 dagen op Amazon worden toegevoegd.

Tip: Gebruik dit filter om verkopen van uw Amazon winkel naar uw winkel te trekken door deze producten tegen een lager prijs dan op Amazon in uw winkel aan te bieden. Houd er rekening mee dat: Om dit filter te gebruiken, u uw Amazon Verkoper Centrale account aan emarketing moet koppelen.

• Max. X kliks zonder conversie: Indien aangevinkt, zullen producten uitgesloten worden van uw campagne, zodra ze X klikken krijgen zonder conversie in de afgelopen 30 dagen. Gebruik dit filter om uw advertentiebudget te richten op producten die verkopen.
  • CPO max. X: Indien aangevinkt, zullen producten uitgesloten worden van uw campagne, als hun CPO (Cost per Order) X overschrijdt. U wilt dit filter misschien instellen om te voorkomen dat producten worden geadverteerd als de advertentie kosten om een conversie te creëren te hoog zijn.

Tip: U kunt een Smart Filter instellen die automatisch producten uit uw campagne uitsluit, die een bepaald aantal kliks hebben gekregen zonder verkopen te genereren, om uw budget te sparen.