Wat zijn Product Id’s (NL)

Als u producten wilt uploaden, moet u uw Product Identifiers importeren. Wat zijn product identifiers en waarom zijn ze belangrijk?

Written by Betsy Nelson
Updated over a week ago

Als u emarketing wilt gebruiken en Google advertenties wilt draaien, moet u uw productfeed uploaden en configureren. Om dit te doen, moet u uw product identifiers toevoegen. Wat zijn product identifiers en waarom zijn ze belangrijk?

Wat product identifiers zijn...

Product identifiers zijn een reeks numerieke of alfanumerieke cijfers die worden gebruikt om een specifiek product te identificeren. Uiteindelijk zijn ze de sleutel om klanten te helpen producten online te vinden, en omvatten ze onder meer Global Trade Item Numbers (GTIN's), Manufacturer Part Numbers (MPN's) en merknamen.

Wat zijn de verschillende soorten product identifiers?

GTIN Attributen

Product-identifiers bevatten Global Trade Item Numbers (GTIN's), Manufacturer Part Numbers (MPN's) en merknamen. Niet alle producten hebben unieke product identifiers. Als uw product er echter een heeft, met name een GTIN, kan het helpen uw advertenties groter en gemakkelijker te maken voor gebruikers.

GTIN Attribuut - UPC (Universele Productcode)

Grotendeels uit Noord-Amerika, bestaat dit GTIN attribuut uit 12 cijfers en wordt ook wel GTIN-12 en UPC-A genoemd. Dit is het ID voor commerciële producten die meestal wordt geassocieerd met een streepjescode die op handelswaar wordt gedrukt.

GTIN Attribuut - EAN (Europees Artikelnummer)

Deze identifier staat ook bekend als de GTIN-13 en bestaat uit 13 cijfers. Het wordt ook geassocieerd met handelswaar.

GTIN Attribuut - JAN

Het Japanse Artikelnummer wordt alleen in Japan gebruikt. Deze identifier heeft 8 of 13 cijfers en wordt soms ook wel GTIN-13 genoemd.

GTIN Attribuut - ISBN

ISBN staat voor International Standard Book Number. Er zijn twee soorten (ISBN-10 & ISBN-13), maar de langere van de twee is aan te bevelen. Deze is te vinden op de achterkant van een boek als de streepjescode.

Merk

Eenvoudig gezegd is dit het merk van het product en wordt wereldwijd erkend.

MPN

Het Manufacturer Parts Number (MPN) is een alfanumerieke reeks zonder ingestelde lengte. Dit nummer wordt vaak gebruikt om een product aan zijn fabrikant te identificeren.

Dat is het in het kort maar krachtig. Voor een meer technische uitleg van id’s, kunt u dit artikel van het Google Merchant Center bekijken.

Heeft dit uw vraag beantwoord?